Over ons


Dansen en kledij

De volwassen dansen traditionele dansen en eigentijdse creaties in passende feest- (stads), werk-, zomer- of kempische kledij anno 1900. De authentieke Lierse kanten kappen van de meisjes mag men zeker niet uit het oog verliezen. Dansen, uitgevoerd met stelten, jukken met emmers, zwaarden, klompen, vlaggen, een meiboom enz. luisteren dit gehele tafereel op en geven u een prachtig beeld van de Vlaamse cultuur van weleer.

De kinder- en jeugdafdeling danst een erg breed gamma van Vlaamse en internationale dansen aangepast aan de leeftijd en het niveau van de groep. Speelsheid en gezellig samen dansen zijn hier troef.


Optredens

De volwassenengroep trad reeds succesvol op in België onder andere op de festivals van Edegem, Mechelen, Brussel, Jambes en Schoten. Daarbuiten is de groep reeds vele malen te gast geweest in het buitenland o.a. Portugal, Frankrijk, Denemarken, Brazilië, Hongarije, Canada, Zwitserland, Nederland, Amerika, Zweden enz.

Ook de jeugdafdeling neemt af en toe deel aan optredens. Naast de wekelijkse danslessen geeft onze dansleiding ook dansworkshops aan zowel kinderen als volwassenen.